0

Категории

Вижте всички статии

Актуални идеи за дизайн на модерна баня

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Модерният стил в интериора се характеризира с прави линии, неутрални цветове и монохромни тонове, с комбинации от естествени материали и различни повърхности.

Едни от най-типичните елементи на модерния дизайн в интериора са отворените пространства, ясно изразените линии и геометрия, а целта е постигане на визуално усещане за простор и свобода в помещението. 

Модерният дизайн в банята олицетворява стремежа към простота и лекота, като заедно с това се цели постигането на функционалност и ефективност на помещението. Изграждането на една модерна, функционална и ефективна баня изключително много зависи от правилното разпределение на пространството. 

Правилния подбор на геометричните форми на санитарното оборудване като мивки, тоалетни чинии, вани, поддушови корита, мебели за баня, както и съчетаването им с подходящи форми и стил на смесителните батерии и душови системи ще направи Вашата баня просторна, комфортна и естетична. 

 

Баня Onda - сива 
 

Ако искате банята Ви да излъчва лукс, заложете на минималистичния дизайн, правоъгълните форми и полираната повърхност на плочките, мивката и тоалетната чиния, на мебелите за баня и смесителните батерии с повърхност лъскав хром или "Gold".

 

Баня Brilla

Когато говорим за модерен стил в интериорния дизайн и в частност в банята, не можем да не отбележим актуалните тенденции и материалите, с които се реализират те. Най-използваните материали при изграждането на модерната баня са гранитогресите с визия на мрамор, травертин и други видове камък, както и гранитогреси с визия на дърво, метал и бетон. 

При използване на гранитогресите с визия на дърво, както и включването на мебели с дървесен фурнир в интериора на банята ще създаде уют и топлина в помещението. 

 

Баня с гранитогрес Marmo Calacatta  

 

Баня Rio Grande 

 

Банята в бяло е винаги актуална и в модерния стил. Стилната комбинация на белите плочки в банята с цветни мивки и цветни тоалетни чинии в наситени ярки или пастелни цветове, може да направи модерната баня още по-интересна, привлекателна и разчупена. 

 

идеи за модерна баня

 

Особен уют може да излъчва модерната баня, изпълнена с плочки за баня в неутрален бежов цвят с визия на камък.

Нежните хоризонтално разположени извивки по издължения размер на плочките с гладката си сатенирана повърхност допринасят за създаването на една елегантна завършеност на банята.

Професионалният подход при изграждането на баня с модерен дизайн ни води към важния момент на подбор на смесителите и системите за вграждане за баня. Изпълнението на душовото пространство със смесители за вграждане, душ пити с изчистен дизайн и душ панели за вграждане определят характера на модерната баня.

При избора на мивката за баня е нужно размерите, вида, цвета и стила на мивката да бъдат съобразени с размерите и формата на помещението. Една тънкостенна мивка с правоъгълни форми за самостоятелен стенен монтаж или мивка, положена върху плот за баня или шкаф за баня, биха били прекрасен избор за баня с модерен дизайн. 

 

Модерна баня в бежово

 

Вариант за интериорно решение на Вашата баня може да бъде дизайн, изпълнен в преобладаващ бял цвят в комбинация с цветен акцент, а допълнителен ефект ще придаде полираната повърхност на плочките, която освен че визуално ще разшири пространството, ще го направи така, че то да изглежда луксозно и изтънчено.

Една от идеите за дизайн на модерна баня е използването на акцент от декорни плочки по стените с флорални мотиви в зелен и бежов цвят, комбинирани с мивка тип моноблок с изчистени форми в натурален зелен цвят. Това е прекрасен начин да се пренесе природата в банята. 

 

Баня FLORIA

Отлично решение за осигуряване на безупречна хигиена в банята е  залагането на тоалетни чинии с почистваща система без ръб "Rimless". Друга важна функция на тоалетните чинии е наличието на 

Част от функционалността и комфорта на една модерна баня е възможността за избор на тоалетна чиния с вградено биде или такава с интегриран в нея смесител.  

 

 

Доста често идеите за дизайн на модерна баня включват присъствието на плочки и гранитогреси с визия на мрамор в най-различни варианти. Особено сполучлива визия на модерна баня можем да получим с използване на голям размер гранитогреси с калиброван завършек с полирана или матирана повърхност. От особено значение за получаване на изчистена, модерна визия е възможността калиброваните гранитогреси да бъдат полагани с минимална фуга между тях от 1мм. 

 

Баня MARMO CALACATTA 

Баня MILA

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари