0

Категории

Вижте всички статии

Идеи за дизайн на малка баня

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

В една голяма част от жилищата ни баните са повече от скромни като площ помещения. На 3-4 кв.м. трябва да се разположат санитарното обзавеждане,мебелите и аксесоарите за баня, а в някои случаи дори и пералнята.

Основната цел при формирането на идеите за дизайн и при изграждането на баните не е само създаване на функционално помещение, но и постигане на естетична,комфортна атмосфера, в която ще можем да релаксираме в края на работния ден, пък и да се заредим за началото на следващия.

Колкото е по-малко пространството, толкова е по-важна предварителната подготовка,планирането и избора на всички елементи на интериора – от ВиК тръбите до аксесоарите за баня.

Как да постигнем най-добрия дизайн на баня?

На какво да обърнем особено внимание при изграждането на малка баня?

Предлагаме Ви някои от най-важните идеи и съвети за дизайн на малка баня:

 

 1. Бъдете рационални в използването на малката площ на банята.

За целта трябва да постигнете максимално добър баланс на обемите за съхранение. Изберете правилните мебели за банята, където ще съхранявате предметите за личната хигиена и почистващите препарати за дома и банята.

 

 

 1. Душ кабината, ваната, тоалетната чиния, плота и мивката заемат основната част от общото пространство в банята. Направете правилен избор на формите и размерите им като ги съобразите с възможностите на Вашата баня.

 1. С плочки за баня в светлите цветове Вашето помещение ще изглежда по-просторно.
  Полираната или гланцирана повърхност на плочките би дала на банята един допълнителен блясък. Избягвайте тъмните цветове и предпочитайте светлите или пастелни тонове на стените и подовете на малката баня.
   

 

 

 1. Ако Ви привличат ярките и наситени цветове, добра идея за дизайн би била използването на цветна мивка и тоалетна чиния в банята като един интересен акцент.   
 2. Вместо мивка с ботуш, като най-подходящ за малка баня, препоръчваме моделът на мивката да бъде с плот. Този избор ще Ви даде възможност да използвате пространството под мивката като шкаф и за съхранение. Така банята ще бъде по-функционална и по-добре организирана.

 

 1. Изберете душ кабина вместо вана, за да си спестите място в банята. Изборът на прозрачно стъкло на кабината или преградата ще направи помещението визуално по-просторно. Ако държите на ваната, съчетайте я с подходяща душ система към нея.   
 2. За да избегнете хаотичността в помещението избирайте подходящи мебели за баня. Предпочитайте шкафовете с огледални врати, които визуално ще разширят помещението, а огледалата ще го допълнят с отражение към пространството.
   
 3. Използвайте рационално свободните ъгли и стени на банята. С добър подбор и позициониране на етажерките и другите аксесоари за баня можете да оползотворите празните части от ъглите и стените на банята. Така помещението ви може да бъде по-функционално и естетично организирано.

 

Разгледайте някои от многобройните наши идеи за най-добър дизайн на Вашата баня, а ние ще споделим с Вас професионалните си умения, за да изградим заедно Вашето индивидуално пространство, Вашата баня, Вашия свят!

 

 

 

 

 

 
 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари